Opbouwen van mijn netwerk

Andy van der Meijde

Andy van der Meijde is een voormalig profvoetballer die zijn carrière begon bij Ajax waar hij, in eerste instantie, niet heel veel speelde.  Na een verhuurperiode aan Twente keerde hij terug bij Ajax waar hij uitgroeide tot basisspeler. Na Ajax kwam Van der Meijde nog uit voor het Italiaanse Internationale, Everton uit Liverpool en PSV, waar hij zijn carrière afsloot. Bij PSV kwam Andy van der Meijde niet meer in actie voor het eerste elftal. Aan het einde van het seizoen besloot PSV dan ook niet met hem door te gaan. Doordat hij geen andere geschikte club kon vinden besloot hij eind februari 2011 te stoppen als prof.

Andy van der Meijde kwam een interview geven op de Fontys Hogeschool. In dit interview werd veel gevraagd naar zijn privé leven. Hij vertelde over hoe het mis ging met zijn gezin, dat zijn ex vrouw in Engeland bleef en hoe hij verder ging met zijn leven. Ook vertelde hij over zijn voetbalcarrière en waar hij fouten heeft gemaakt.

Tijdens de presentatie heb ik deels geleerd hoe de voetbalwereld werkt, dat het best een harde wereld is en dat je er moet staan op het juiste moment. Ook heb ik veel over de persoon Andy van der Meijde geleerd, zijn successen maar ook zijn tegenslagen. Het belangrijste dat ik geleerd heb is op welke manier je het beste vragen kan stellen tijdens een interview. In dit geval werden de vragen heel relaxed gesteld, bijna informeel, waardoor het een heel open en ontspannen interview werd.

Daarnaast is het is natuurlijk goed voor het opbouwen van mijn netwerk om met diverse mensen uit de sportwereld in aanraking te komen.