Werkervaring en marktoriƫntatie

EK vrouwenvoetbal

Het EK vrouwenvoetbal is een groot evenement wat voor het eerst in Nederland werd georganiseerd. Er zijn ongeveer 15.000 vrijwilligers die helpen om het toernooi goed te laten verlopen. Het toernooi begon op 16 juli en eindigde op 6 augustus. Het is heel lastig om zoiets groots te organiseren. Dat is ook een van de redenen dat ik hieraan mee hielp. Ik wilde graag meemaken hoe het is om een dergelijk evenement te organiseren en ik wilde een bijdrage leveren. Op deze manier zag ik wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van het EK en hoe alles achter de schermen verloopt.

Verder ben ik gek op voetbal. Het is dus ook nog eens super leuk om te doen. Ik maak het EK van dichtbij mee. Ook is het goed voor mijn netwerk. Ik leer mensen kennen die al in deze branch aan het werk zijn. Hier kan ik gebruik van maken.

Tijdens het EK heb ik geholpen in de speelstad Rotterdam. In het Sparta stadion was ik, samen met een team, verantwoordelijk voor de pers. Zo was ik aanwezig bij persconferenties en moest ik de pers hun plekken wijzen en zorgen dat ze niet ergens heen gingen waar ze niet mochten komen. Dit waren enkele dingen die ik heb gedaan. In totaal heb ik dagen geholpen. Vijf Matchday-1 dagen en vier Matchday dagen.