Werkervaring en marktoriëntatie

FC Update

Soms heb je een moment van geluk, zoals ik had op de terugreis in de trein na een lange dag school. Ik zat in de trein uit het raam te kijken en er kwam iemand naast me zitten. We raakten in gesprek en ik vertelde over mijn studie. Daarna ging het gesprek over werken en dat ik vertelde dat ik op dat moment geen werk had. Toen bleek de broer van mijn ‘reisgenoot’ bij FC Update te hebben gewerkt. Ik kwam via hem in contact met de organisatie van FC Update en mocht een aantal wedstrijden proefwerken. Dit bleek helaas nog net te vroeg te komen, ik had nog te weinig ervaring met het schrijven van stukken en het live bijhouden van de gebeurtenissen tijdens een wedstrijd. Ik heb helaas geen feedback gehad van de organisatie, ze zeiden alleen dat het nog niet op niveau was en dat ik er nog niet klaar voor was. Wel heb ik veel geleerd deze periode, van het schrijven van wedstrijdverslagen tot het analyseren  van voetbalwedstrijden en de FC Update organisatie.

Een klein stukje van wat ik heb geschreven:

Go Ahead Eagles steelt punt in Alkmaar

De eerste Eredivisie Goal van Hendrix heeft ervoor gezorgd dat Go Ahead Eagles een punt meeneemt uit Alkmaar. In een prima tweede helft kwam de ploeg sterk terug na een 2-0 achterstand.

De eerste helft was voor AZ. Met kansen voor onder andere Dos Santos en Wolters. AZ speelde sterk en had de kansen. De eerste goal hing in de lucht maar er werd niet gescoord. Het eerste doelpunt viel pas in de 37e minuut toen Weghorst mocht aanleggen vanaf 11 meter. Vlak na de 1-0 kreeg Bel Hassani een grote kans maar hij mikte net naast. De eerste grote kans van Go Ahead Eagles kwam pas in de 40e minuut van Ritzmaier maar Rochet redde knap.

Voor meer informatie lees mijn “Jasper Slegtenhorst Magazine”.